2352042555 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, Κατερίνη hotelpadazis@yahoo.gr
hero image

 

Hotel Πανταζή
Κατερίνη


 

Αξιοθέατα

Ο νομός συνδυάζει ιδανικά τις διακοπές σε θάλασσα και βουνό. Από τη μια οι μαγευτικές ακτές του Θερμαϊκού κι από την άλλη ο Όλυμπος, το βουνό των θεών. Ανάμεσα στον κάμπο της Πιερίας και τον Όλυμπο είναι χτισμένη η Κατερίνη, η πρωτεύουσα του.

Οι διακοπές στον τόπο αυτό είναι ιδανικές γιατί καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των επισκεπτών σε κοντινές αποστάσεις.

 

Αρχαίο Δίον
Αρχαιολογικός τόπος με διεθνή ακτινοβολία είναι το Δίον, η «πόλις του Διός», η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, στις βορειοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου. Στο αρχαιολογικό πάρκο μπορεί κανείς να περπατήσει ανάμεσα στα ευρήματα και να επισκεφτεί το διπλανό μουσείο. Πολυετείς ανασκαφές έχουν αναδείξει πλήθος σημαντικών ευρημάτων.

Αρχαιολογικό Μουσείο
Στο Δίον λειτουργεί από το 1983 αρχαιολογικό μουσείο όπου εκτίθενται όλα τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και της υπόλοιπης Πιερίας.

 

Κάστρο Πλαταμώνα
Πρόκειται για Κάστρο - Πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου. Η φωταγώγηση του Κάστρου τη νύχτα προσθέτει σε αίγλη.

Παλαιός Παντελεήμονας
Παραδοσιακός οικισμός που διατηρεί την ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του. Βρίσκεται στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700μ., με μοναδική θέα προς τις ακτές της Πιερίας.

 

Φαράγγι Ενιπέα
Το φαράγγι του έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί σε βαθμό που προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Έχει μήκος 10χλμ και περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

 

 

 

Οδηγίες για τον Covid-19